فروش کالا در اینترنت؛ اینستاگرام یا فروشگاه اینترنتی؟!
فروش کالا در اينترنت؛ اينستاگرام يا فروشگاه اينترنتي؟!
آيا کالايي براي فروش داريد؟ چند راه براي فروش کالا وجود دارد. ملموسترين راه فروش کالا قرار دادن آن در مغازه و بازار است. شما بايد سرمايهاي به نسبت زياد داشته باشيد تا بتوانيد مغازهاي اجاره کرده و کالاي خود را در آن بپينيد و بعد منتظر باشيد تا مشتري به صورت حضوري به مغازه بيايد و کالا را از شما بخرد! ميتوانيد هم در تلگرام يا واتسآپ گروه درست کرده و کالايتان را در آن معرفي کنيد و به صورت تلفني يا همان تلگرامي از مشتري سفارش بگيريد و کالا را برايش ارسال کنيد. اما به هر حال شما در يک جاي ثابت مستقر بوده و هزينه ثابت اجاره و آب و برق و گاز را ميپردازيد.
در حال حاضر بسياري از فروشندگان از فروش غير حضوري کالاي خود استفاده ميکنند. آنها مغازهاي براي عرضه کالاي خود ندارند. توليدکنندگان و فروشنده عمده کالا از کساني هستند که کالاي خود را به صورت فروش اينترنتي ارائه ميکنند. حال چه روشهايي براي فروش آنلاين کالا وجود دارد؟ در اين مقاله به بررسي دو مورد آن ميپردازيم.
روش اول: فروش کالا در اينستاگرام
اينستاگرام يک شبکه اجتماعي بسيار گسترده است که اعضاي زيادي دارد. با عضويت در اين شبکه اجتماعي به راحتي ميتوانيد کالاي خود را به صورت تصويري و همراه با توضيحات در آن قرار داده و سپس به صورت مجازي به دنبال مشتري بگرديد.
کار با اينستاگرام ساده است و کاربران زيادي مشغول کار با آن و گشت و گذار در آن هستند. شما کافيست روشهاي پربازديد کردن پيج در اينستاگرام را ياد گرفته و از آن براي آوردن کاربران به صفحه خود و فروش محصولاتتان استفاده کنيد. اين سادگي هم براي شما به عنوان فروشنده صادق است و هم براي کاربري که براي خريد وارد پيج شما ميشود. ضمن اينکه لازم نيست مثل يک فروشگاه اينترنتي تصوير خاص و زمينه سفيد از محصولتان تهيه کنيد و ميتوانيد اتفاقا از بکگراندهاي شاد و زيبا براي نمايش بهتر محصولتان استفاده کنيد. مثلا نمايش ريسههاي نور يا حتي يک لباس به تنهايي ممکن است توجه مشتري را جلب نکند اما در اينستاگرام ميتوان با قرار دادن ريسههاي نور به صورت روشن روي سطوح، يا تن کردن لباس جلوههاي آن را به مشتري نشان داد. همچنين ميتوان از آن ويديو گرفت و پست کرد. درضمن خيلي سريع و ساده ميتوانيد مشخصات محصولتان را در قسمت کپشن يا توضيحات وارد کنيد..
روش دوم: فروش کالا در فروشگاه اينترنتي
فروش کالا در پنل فروشندگان فروشگاه اينترنتي شکل جديتري داشته و راهاندازي آن زمان بيشتري ميبرد و نيازمند کارهاي فنيتر ميباشد. اما اين روش مزايايي دارد که اصلا قابل مقايسه با يک شبکه اجتماعي نيست. فروشگاه اينترنتي اعتبار و رسميت بسيار بالاتري دارد. مالکيت هاست و دامنه خاص فقط در اختيار يک فرد واقعي و معتبر قرار ميگيرد و مالکيت فروشگاه آنلاين مشابه داشتن يک مغازه در سطح شهر ميباشد. درحاليکه تمام کاربران در شبکههاي اجتماعي يوزر عادي هستند و به علت رايگان بودن ساخت پيج در اينستاگرام هر کس ميتواند چندين صفحه بسازد و حتي عکسهاي غيرواقعي در آنها قرار دهد!
ضمن اينکه در حال حاضر مالک يک فروشگاه اينترنتي ميتواند پس از گذراندن مراحل قانوني براي کسب و کار خود نماد اعتماد الکترونيک بگيرد و براي آن سايت فروشگاهي مالکيت قانوني و معتبر داشته باشد. به اين صورت کاربران براي خريد از فروشگاه اينترنتي اعتماد بيشتري دارند و بيشتر سراغ اين کسب و کارها ميروند.
در پيج اينستاگرام شما فقط ميتوانيد محصولات خود را پشت سر هم و در قالب پست به مشتري عرضه کنيد اما در فروشگاه اينترنتي محصولات به راحتي دستهبندي شده و مشتري ميتواند مستقيما سراغ محصول مورد نظر خود برود. امکان جستجوي محصولات به صورت ساده نيز در فروشگاه اينترنتي وجود دارد.
با استفاده از درگاه پرداخت اينترنتي مشتري ميتواند پس از خريد خود مبلغ آن را به صورت آنلاين به حساب فروشگاه اينترنتي واريز کند. درحاليکه در اينستاگرام بايد شماره کارت رد و بدل شود و آيا مشتري بخواهد پول واريز کند يا اعتماد نکند، يا اينکه از اطلاعات حساب شخص سوء استفاده بشود و از اين دست مسائل!
نتيجه اينکه فروش محصول در فروشگاه اينترنتي کمي سختتر از شبکه اجتماعي اما بسيار معتبرتر و امنتر از آن است. اگر نميتوانيد هزينههاي مربوط به راهاندازي فروشگاه اينترنتي را بپردازيد ميتوانيد از پنل فروشندگان فروشگاههاي اينترنتي داراي آن استفاده نماييد. مثلا براي فروش کالا در ديجي کالا پنلي درنظر گرفته شده که در آن ميتوانيد کالاي خود را تعريف کرده و سفارش دريافت کنيد و بفروشيد.
در فروشگاه اينترنتي کاليلند نيز چنين امکاني براي فروش کالا در اينترنت وجود دارد که به راحتي يک مارکت پليس در اختيار فروشندگان قرار ميدهد تا کالاي خود را تعريف کرده سپس سفارش آن را دريافت نمايند.