خصوصیات کفش طبی
آيا کفش هاي طبي فقط مناسب سالمندان است؟
در اين مقاله سعي داريم خصوصيات يک کفش طبي و مناسب را به شما خواننده گرامي تقديم کنيم
اول از هر توضيه و پيشنهادي ، به تعريف کفش طبي بايد بپردازيم.
کفش طبي به کفشي گفته ميشود که طبق استاندارد هاي فيزيولوژيکي و ارتوپدي و طب فيزيکي براي افراد دچار ناتواني و معلوليت و يا سالمندان ساخته ميشود .
کفش هاي طبي صرف نظر از سن افراد براي کسانيکه داراي مشکلات جسماني در ناحيه پا، کمر و زانو هستند مورد استفاده و مفيد مي باشد، زيرا اين کفش ها به صورت تخصصي براي حمايت از ساختار و مکانيک پا، زانو و مچ پا طراحي ميشوند. معناي لغوي کلمه ارتوپديک بدين صورت است که : کلمه ارتوپديک (Orthopedic) از دو بخشortho+pedic تشکيل شده است. کلمه ortho يک کلمه يوناني است که ريشه آن به معني "صحيح" و کلمه pedic به معناي "پا" مي باشد که در مجموع اين کلمه به معني "پاهاي صحيح" مي باشد.
کفش هاي طبي انواع و اقسام دارد .
در اينجا به خصوصيات کفش هاي طبي ميپردازيم.
از ويژگي هاي اصلي و مهم براي کفش هاي طبي، کفي قابل تعويض آنها مي باشد. کفي قابل تعويض براي افراد ديابتي خيلي مناسب و بجا ميباشد ؛ زيرا آنان احتياج دارند بخاطر برخي عوامل که سلامتي انها را به خطر مي اندازد بعد از مدتي کفي داخل کفش را تعويض کنند. زارا کفي کفش قابليت اوليه خود را از دست مي دهد با گذشت زمان و استفاده مداوم و نمي تواند ضربه هاي وارد شده به پا را خنثي کند. يا از بين ببرد . با تعويض کفي و استفاده از کفي هاي مناسب مي توان از آسيب رساني به پا وانگشتان جلوگيري کرد. استفاده طولاني مدت از کفش سبب تعريق درون کفش مي گردد و محيط مرطوب مکاني مناسب را براي رشد باکتري و قارچ را فراهم مي آورد . بنابراين وجود کفي قابل تعويض براي شست وشوآن خيلي مناسب وکارآمد است.
کفش طبي مخصوص بانوان
بهترين و مناسب ترين کفش براي خانم ها کفشي است با پاشنه 3-2 سانتيمتر و همچنين با يک پنجه و يا به عبارتي پاشنه پهن است. هرچه پاشنه ي کفش بلند و باريک باشد فشار خيلي بيشتري به پنجه پا و به کمر مخصوصا قسمت ستون فقرات وارد ميکند.
همچنين به انگشتان پا نيز فشار وارد ميکند و باعث تاول و يا در استفاده هاي بيشتر باعث کج شدن مفاصل بين انگشتان پا ميشود.
کفش طبي مخصوص کودکان
کودکان تا زماني که راه نميروند يعني بين سن 9 تا 12 ماهگي، احتياجي به کفش ندارند.
اما از زمانيکه به اصطلاح راه مي افتند بايد کفش مناسبي از لحاظ طبي و فيزيکي براي آنان در نظر گرفت چرا که در شکل گيري فرم پاهايشان و اسخوان هاي آنان موثر است زيرا استخوان و مفاصل کودکان از کمي نرمي برخوردار است. کفش کودک بايد نرم و انعطاف پذي باشد. پنجه کفش بايد به اندازه کافي پهن و جادار باشد تا انگشتان پاي کودک به راحتي خم و راست شوند و جا براي رشد پنجه پا داشته باشد.
اگر طول کفش کودک تان را به اندازه عرض يک انگشت بلندتر تهيه بفرماييد جا براي رشد شش ماه پا خواهد داشت. پاي کوک تان را مرتب براي علائمي که نشان دهنده فشار کفش ميباشد؛ مثل قرمزي، پينه و يا تاول نگاه کنيد. براي کودکان کوچک کفش هاي چکمه اي خريداري نفرماييد چون پوشيدن آنها برايشان دشوار است.
کفش طبي مخصوص آقايان
عرض هاي پهن کفش هاي مردانه خصوصا در قسمت پنجه پا باعث ميشود از فشارهاي نامطلوب بروي پا جلوگيري مي کند.کفش هاي پنجه باريک متاسفانه داراي ظاهري شيک مي باشند اما فشار زيادي به پنجه پا وارد مي کنند که با گذشت زمان سبب تغيير شکل انگشتان و ايجاد درد در ناحيه پا مي شود.
رويه مناسب کفش هاي طبي مي تواند از مبتلا شدن به مشکلاتي مانند انگشت چکشي و انحراف شست پا جلوگيري کند. رويه کفش طبي از دو جنس چرم طبيعي و چرم مصنوعي ساخته مي شود که توانايي انرا دارد سرما و گرما را به خوبي به پا منتقل کنند. در صورتيکه کفش طبي
بايد داراي رويه ي تنفس پذير باشد و گردش هوا درون کفش مانع از تعريق در کفش، بين انگشتان شود همچنين جلوگيري از رشد باکتري ها و قارچ ها کند.
برخلاف باور غلط و نادرست رايج در بين مردم جامعه، ارتفاع استاندارد کفش هاي طبي 1.5 تا 4 سانتي متر نه تنها باعث ايجاد کمردرد در آقايان نمي شود بلکه از سائيدگي پا و درد ناحيه پاشنه پا جلوگيري مي کند. اما اگر پاشنه کفش از 4 سانتي متر بيشتر باشد فشار بيشتري را به کف پا وارد مي نمايد که اين فشار به انگشتان پا و پنجه پا وارد مي شود و سبب آسيب و ناراحتي و از همه مهم تر مشکلات ارتوپدي آنها مي گردد.